søndag den 12. juli 2020

'Fødedygtig' af Laura Ringo

Liv er blevet færdig som pædagog og er netop startet i sit første "voksenjob", som leder af en børnehaveklasse på Amager. Desværre er det ikke så nemt for hende at styre børnene. Særligt en af drengene Ludvig har hun problemer med, og en dag stikker hun ham en lussing. Derfra eskalerer tingene, og Liv kommer ind i en dårlig spiral af vold og løgne.
Hjemme går det heller ikke alt for godt med kæresten Dan, der presser på for at få et barn, gerne vil gå til dans og lave "parting". Liv kan ikke rigtig få rede på sine følelser for ham længere og til sommerfesten vil en flot kollega gerne vise hende skelettet i fysiklokalet...
Kort sagt så går det meste galt for Liv, og ind imellem er hun faktisk lidt svær at holde af. Alligevel er hun også meget menneskelig med alle sine fejl og mangler, og der er meget at tale om i denne velskrevne roman. - Særligt interessant er billedet af børnehaveklasselederen, der udsættes for vold og overgreb og har svært ved at finde et modsvar, der ikke også indebærer vold.

'Fødedygtig' af Laura Ringo. Gyldendal 2020, 218 sider.

Ingen kommentarer: