onsdag den 15. juli 2020

'Meter i sekundet' af Stine Pilgaard

Den navnløse hovedperson er flyttet til Vestjylland sammen med sin kæreste og deres lille søn. Kæresten har fået arbejde på en højskole og i sin iver for at holde på de unge folk, har højskolens forstanderinde skaffet vores hovedperson et job som brevkasseredaktør.
Bogen veksler mellem brevkassespørgsmål og svar, hovedpersonens fortællingen om kampen for at få kørekort – hun er virkelig dårlig til at køre bil - og for falde til og begå sig i Vestjylland, hvor sproget og omgangstonen bare er helt anderledes. Hvordan taler man med sin dagplejemor, sin købmand, sin nabo og den unge højskoleelev, der er forelsket i din kæreste? Ja man kan fx prøve at aflure Anders Agger nogle tips, han klarer det jo fint.
Samtidig forsøger vores hovedperson at balancere et liv som småbarnsmor og påhæng til den populære højskolelærer. - Det er en utrolig sjov, humoristisk og selvironisk roman, som jeg klart kan anbefale!
Teksten brydes op af højskoleinspirerede sange, og en af dem er faktisk udvalgt til den nye udgave af Højskolesangbogen, der udkommer til november.

'Meter i sekundet' af Stine Pilgaard. Gutkind 2020, 262 sider.

Ingen kommentarer: