lørdag den 23. november 2019

'Min mors hemmeligheder' af Nicola Scott

I sommeren 1958, hvor Elizabeth fylder 17, bliver hun sendt på sommerferie hos en velhavende familie i Hartland. Hendes mor er alvorligt syg, og mener at det vil være godt for datteren at komme hjemmefra. Elizabeth får nye venner og oplevelser med sig, men alt går i stykker, da hun får besked om sin mors død.
40 år senere, - et års tid efter Elizabeths død, dukker en fremmed kvinde - Phoebe - op hos Elizabeths datter Addie, og påstår at hun muligvis er Addies tvillingesøster. Addie er forvirret og tror ikke på Phoebe, men alligevel går de to igang med at undersøge fortiden. Det viser sig at Elizabeth bar på en barsk hemmelighed om svigt og overgreb.
Selve fortællingen har en alvorlig kerne i sig, men benytter sig af underholdningsromanens virkemidler med skift mellem to tider/historier, cliffhangers og temposkift, hvilket på en måde er lidt synd, når selve emnet; beretningen om hvordan man tidligere behandlede unge kvinder, der blev gravide uden for ægteskab, er ret alvorligt. - Men jeg hang på og blev også fanget ind af historien undervejs.

'Min mors hemmeligheder' af Nikola Scott. Turbulenz 2019, 425 sider.

Ingen kommentarer: