mandag den 26. juli 2010

'Brændte skygger' af Kamila Shamsie

Hiroko Tanaka er ung i Japan i 1945, hvor hun overlever atombomben. Hendes tyske forlovede Konrad bliver dræbt. Hiroko har ingen pårørende og derfor opsøger hun et par år efter Konrads halvsøster Elisabeth Burton i Delhi. Her træffer hun den unge inder Sajjad Ashraf, der bliver hendes skæbne. Mange år senere griber Hiroko og Elisabeths sønner ind i hinandens liv på afgørende måder.
Uden at referere for meget, så er det en lidt utraditionel familiefortælling om krig, kærlighed, venskab og loyalitet. - Men især om krigens væsen, hvordan krig og angst får mennesker til at handle.. - Og samtidig en fortælling om hvor afgørende de små tilfældigheder og hurtige katastofale beslutninger kan være for det enkelte menneske.
Det er en bog, man må tænke over. En bog, hvor handlingen udvikler sig uforudsigeligt som selve livet.

'Brændte skygger' af Kamila Shamsie. Verve 2009, 466 sider.

2 kommentarer:

Erik Vinzent Arn Lawrence Linow sagde ...

Jeg har lige taget en ordentlig kiggerpå en del af dine prisværdigt korte og præcise anmeldelser/omtaler igennem. Gilead kunne jeg måske finde på at læse snart. - Det er selvfølgelig ikke nødvendigt, men ville være lidt sjovere, hvis du også ville skrive forlag, årstal og antal sider på dine anm.

Dorte Tissot Hansen sagde ...

Hej Erik. Det har du nok ret i. - Jeg vil prøve at se på det...