torsdag den 15. december 2016

'En søster i mit hus' af Linda Olsson

De to søstre Maria og Emma har aldrig haft særlig god kontakt med hinanden, men for to år siden mistede de deres mor, og til begravelsen inviterede Maria sin lillesøster til at besøge sig i Spanien.. Nu kommer Emma på besøg og i starten er deres samvær lidt anstrengt og akavet. Deres situation har desuden ændret sig i løbet af de to år, der er gået, siden de sidst så hinanden. Maria har mistet det menneske, hun holdt allermest af, og Emma er både blevet syg og forladt af sin mand.
Men lidt efter lidt nærmer de to søstre sig hinanden. Der er seks år imellem dem, og deres oplevelser af barndomshjemmet og forældrene er vidt forskellige. Marias dom over moderen er hård, men gradvis begynder hun at se tingene i et mere differentieret lys. Og til sidst må de også tale om det emne, som i hvert fald Maria hele tiden har forsøgt at undgå. Barndommens store tab, da den elskede søster Amanda døde.
En roman om svigt og søstre, kærlighed, jalousi, overlevelse og afstandtagen. Store emner, og i det store hele også en udmærket bog, selv om jeg ikke synes, at den helt lever op til Linda Olssons øvrige romaner. Søstrenes forhold og deres samtaler kommer til at virke lidt for terapeutiske.

'En søster i mit hus' af Linda Olsson. Aronsen 2016, 176 sider.

Ingen kommentarer: