fredag den 30. december 2016

'Lindetræ' af Hélène Lenoir

I et stort gammelt hus, som de har arvet efter deres mor, bor søskendeparret Gilles og Sophie. Sophie vil gerne sælge huset og starte forfra et andet sted, mens Gilles ønsker, at alt skal forblive, som det er. I naboens have er anlægsgartner Raach på arbejde. Han værner om lindetræet, som er det eneste, der er tilbage af den have, der engang hørte til Gilles og Sophies hus..
Rasch og Sophie indleder et forhold, der sætter yderligere gang i Sophies frihedstrang. Gilles er mest optaget af det besøg de to venter af Sophies datter Carole, der er på kostskole. Carole har gentagne gange aflyst sine besøg og man fornemmer at det hænger sammen med Gilles næsten sygelige optagethed af hende.
Sprogligt er det en lidt finurlig men velskrevet roman, der gengiver hovedpersonernes tankegang i spring og lange monologer. Man kommer helt ind i deres inderste argumenteren med sig selv, og vi hører skiftevis fra den ene og den anden.

'Lindetræ' af Hélène Lenoir. Arvids 2016, 127 sider.

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818