lørdag den 31. december 2016

'Hvalrytteren' af Witi Ihimaera

Maori-pigen Kahu er 8 år. Siden hun var helt lille og mistede sin mor, har hun længtes efter sin farfars accept og kærlighed. Hendes farfar er en højtstående maorihøvding, men Kahu er en pige, og den gamle høvding ønsker sig en dreng, der kan blive hans arvtager. Så Kahus store interesse for hvalerne og den gamle maorikultur hjælper hende ikke. Først da en stor flok hvaler strander udfor landsbyen, får Kahu mulighed for at bevise sit værd. Og endelig går det op for den gamle høvding, at Kahu har arvet nogle helt særlige evner. Sideløbende med historien om Kahu, - der fortælles af hendes farbror, hører vi også de gamle myter om hvalrytteren, der for mange år siden kom til landet ridende på en hval, - og lidt om hvordan det siden er gået hvalerne.

'Hvalrytteren' af Witi Ihimaera. Hjulet 2016, 155 sider.

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818