mandag den 16. marts 2020

'Skjulte minder' af Maggie O'Farrell

Roman fortalt i to spor, som der springes imellem. Det første spor foregår i nutiden, hvor Ted og Elina har lige fået deres første barn. Elina slås med den nye rolle som mor. Hun vil stadig gerne være kunstner, og har det også lidt svært med den dominerende svigermor. I takt med at Ted betragter sin lille søn, dukker glimt af minder op fra en fortid, han synes at have fortrængt.
50 år tidligere kommer den unge Lexie til London og indleder et forhold til den lidt ældre Innes. Innes har en ex-kone og en stor datter, der ikke er venligt stemte overfor den nye kvinde i hans liv. Senere tvinges Lexie til at stå på egne ben og skaber sig en karriere som kulturjournalist.
Lidt efter lidt væves de to spor sammen.
Handlingen og plottet er fint, men der er et eller andet ved sproget, der skurer i ørerne. Så meget, at det næsten fik mig til at holde op med at læse i starten af bogen. Jeg har tidligere læst bøger af den sammen forfatter, hvor jeg ikke havde den oplevelse, hvilket får mig til at overveje om det mon er en anden oversætter eller en anden redaktør denne gang? Start hellere med Maggie O'Farrells andre romaner.

'Skjulte minder' af Maggie O'Farrell, House of Words 2019, 332 sider.

Ingen kommentarer: