tirsdag den 17. marts 2020

'Hvor flodkrebsene synger' af Delia Owens

Tit får jeg ikke læst de største bestsellere, fordi de som regel sælger sig selv, og derfor ikke har brug for den store formidlingsindsats på biblioteket. Men ind imellem får jeg alligevel fat i en af dem, - og ofte er der jo en grund til, at de sælger godt!
Det gælder også her. Pigen Kya vokser op i North Carolinas sumpskov som den yngste af en søskendeflok på fem. Da hendes mor en dag forlader familien, varer det ikke længe, før de ældre søskende en efter en forsvinder og lader lille Kya alene tilbage med den voldelige far. En eneste dag holder hun ud i skolen, siden gemmer hun sig for alle, der forsøger at få kontakt med hende. En dag forsvinder også hendes far, og den ti-årige pige er nu overladt til sig selv og en ensom kamp for overlevelse. Sky, forpjusket og halvvild lærer hun at klare sig i naturen og marsken. Drengen Tate bliver hendes eneste ven, indtil også han svigter hende.
Romanens andet spor foregår senere, hvor byens skørtejæger og playboy findes død. Er han mon blevet dræbt? Straks retter opmærksomheden sig mod den mærkelige "marskpige"
Velskrevet og spændende!

'Hvor flodkrebsene synger' af Delia Owens. Gyldendal 2019, 373 sider

                                                            

Ingen kommentarer: