fredag den 5. februar 2016

'Døden kommer til Pemberley' af P.D. James

En krimi, der bygger videre på Jane Austens roman 'Stolthed og fordom' - en af de bøger / film jeg altid finder frem under snevejr, sygdom eller lignende. Denne skuffede nu lidt, der er en række dumme fejl, som en bedre redigering ville have fanget. Forfatteren prøver at holde stilen fra Jane Austens oprindelige bog, og det lykkes også til dels, men man kommer ikke rigtig tæt på personerne.
Elizabeth er blevet gift med Darcy og bor på Pemberley sammen med ham og deres to børn. Ved bogens start bliver forberedelserne til årets fest brat afbrudt, da en vogn med Elizabeths yngste søster, den tankeløse Lydia svinger op foran godset. Lydia er i panik, der er sket noget frygteligt i skoven. Darcy og hans venner går ud for at lede og finder Lydias mand Mr. Wickham ved siden af sin vens døde krop.
Så kan puslespillet begynde: Har Mr. Wickham myrdet sin ven? Og hvad skulle motivet være? Hvad skete der i skoven den nat?  Først sent i romanen begynder brikkerne at falde på plads, men alligevel fangede romanen mig ikke helt. - Den blev måske aldrig rigtig spændende nok...?

'Døden kommer til Pemberley' af P.D. James. Rosinante 2012, 295 sider

Ingen kommentarer: