lørdag den 20. juni 2015

'Anna og det franske kys' af Stephanie Perkins

Ungdomsroman: Annas far har bestemt, at hun skal på kostskole i Paris. Det er ikke ligefrem noget Anna er begejstret for. Hun har ikke lyst til at forlade sin bedste veninde, sin lillebror og den fyr i biografen, der endelig er begyndt at lægge mærke til hende..
Så Anna starter altså på den amerikanske skole i Paris og hun kommer hurtigt med i en klike, hvor hun møder nye venner. Blandt de nye venner er Etienne St.Clair, der er både sød, flot og charmerende. - Og desværre allerede har en kæreste. Deres venskab udvikler sig lidt efter lidt og Anna begynder at ønske sig mere end venskab, - men kan det lade sig gøre?
En sød romantisk historie om ung forelskelse med forviklinger og romantik, fortalt i en let tone uden at vi kommer helt ind bag om personerne.
Jeg kom til at tænke på de forventninger eller drømme sådan en bog skaber. Hvem vil ikke gerne være med i den rigtige klike, og have den sejeste af drengene til at blive forelsket i sig? - Der mangler lidt dybde og virkelighedsnær realisme, for hvor tit er det lige, at det er sådan i virkeligheden? - Men nogen gange er det selvfølgelig meget befriende bare at læse om og indleve sig i "den store drøm". Jeg får lyst til at vide lidt mere om veninden Meredith, der også er forelsket i St. Clair. Det kunne være interessant at høre historien fra hendes side.

'Anna og det franske kys' af Stephanie Perkins. Lindhardt og Ringhof 2015, 387 sider.

Ingen kommentarer: