søndag den 18. december 2022

'Je m'apelle Agneta' af Emma Hamberg

Agneta nærmer sig de halvtreds, og hun er træt af sit liv. Børnene er flyttet hjemmefra og henvender sig som regel kun, når de mangler penge. Ægtemanden gennem mange år - Magnus - har fået nye interesser, som cykling og ultrasund mad, men hvem er Agneta egentlig selv - ud over at være mor og hustru? Det halvkedelige job hos Trafikstyrelsen giver ikke indhold i livet, og hun kan ikke rigtig følge Magnus i hans interesser. Faktisk så gemmer hun det hvide brød og syltetøjet for ham og synder i hemmelighed..
Men en dag læser hun en lille speciel annonce i avisen vedr. et job som au pair i Frankrig. Og inden hun ved af det, sidder hun i toget og er på vej til Provence. Den dreng, hun troede, at hun skulle passe, viser sig at være en ældre mand, - og alt er i det hele taget anderledes, end hun havde forestillet sig.
En humoristisk og hjertevarm fortælling om at ændre kurs midt i livet og om at begynde at gøre noget for sig selv efter at man i mange år primært har eksisteret for de andres skyld.  

'Je m'apelle Agneta' af Emma Hamberg. Aronsen 2022, 400 sider

Ingen kommentarer: