onsdag den 28. december 2022

'Vi begynder med slutningen' af Chris Whitaker

Vincent King bliver løsladt efter at have siddet i fængsel i 30 år. Som helt ung dræbte han i en ulykke den lille pige Sissy, hvis storesøster Star, han var kæreste med. Hans bedste ven Walker, der nu er politibetjent i den lille by Cape Heaven, henter ham i fængslet. Star bor stadig i Cape Heaven sammen med sine to børn Robin på fem og Duchess på tretten år. Efter lillesøsterens død begik hendes mor selvmord og hendes far har for længe siden forladt den lille by. Stars liv er fortællingen om en lang nedtur. Hvis ikke det var for Duchess, der gør alt hvad hun kan for at beskytte sin mor og skabe en tålelig hverdag for sin lillebror, så ville familien for længst være gået i opløsning. Duchess betragter sig selv som lovløs og en aften tager hun ud på et hævntogt, der sætter gang i en lavine af begivenheder med store konsekvenser for de to børn og deres nærmeste.
Romanens anden hovedperson er betjenten Walker, der lider af en begyndende sygdom, som han forsøger at skjule for alle. Walker har altid forsøgt at hjælpe Star og hendes børn, men han bliver alvorligt udfordret, da en kvinde bliver skudt og hans bedste ven Vincent findes på gerningsstedet. Walker nægter at tro på, at Vincent har begået mordet og starter sin egen efterforskning. - Jeg vil ikke afsløre mere, - læs selv!
Dette er ikke en helt almindelig krimi. Det er en stor fortælling om kærlighed, opofrelse og kamp for retfærdighed. Og det er en fortælling, der bliver ved med at overraske - lige til sidste side.

'Vi begynder med slutningen' af Chris Whitaker. Alpha Forlag 2022, 420 sider. 

Ingen kommentarer: