fredag den 28. juni 2024

'Vinterbaderen' af Emilia Hansen

Romanen handler om Helene, der på flere punkter har nået bunden, - nu kan det kun gå fremad. Hendes teenagedatter Lærke forsvandt sporløst for et års tid siden. Helene gik ned med en depression og blev fyret fra sit karrierejob som advokat, og nu vil manden Karl skilles; han har fundet en anden. Så Helene flytter til Skovshoved, hvor hun kan bo i et lille fiskerhus, som hendes mor overlader til hende. Det eneste Helene har tilbage at leve for er sønnen Oliver, for hans skyld må hun prøve at skabe et liv og være den bedste udgave af sig selv. Og så vil hun finde ud af hvad der skete med Lærke...
Til en start melder hun sig ind i vinterbadeklubben, hvor hun håber at kunne få nyt at vide. En af de ivrige vinterbadere er nemlig Grete, der er farmor til Daniel, som slog alarm, da Lærke forsvandt. Snart får Helene viklet sig ind i en række fortielser og løgne, selv om hun endelig har mødt nye mennesker, der faktisk vil hende det godt. Og måske også en ny mand? Gretes søn Thomas er håndværker og hjælper Helene med istandsættelse af annekset, som hun vil bruge som kontor.
Måske har vi her den nye danske feel-good dronning? Sådan kan man i hvert fald godt læse bogens forside. Alligevel er der lidt mere kant og lidt mere på spil i denne bog end ren underholdning, det kan jeg godt lide.

'Vinterbaderen' af Emilia Hansen. Lindbak + Lindbak 2024, 263 sider.

Ingen kommentarer: