fredag den 29. juni 2018

'Den eneste historie' af Julian Barnes

Paul er nitten, da han møder Susan på tennisbanen en sommer i 1960'erne. Han er hjemme på sommerferie, hun er smuk, har en fantastisk latter og så er hun otteogfyrre år og gift. Med to døtre, der begge er ældre end Paul.
Årtier senere husker han tilbage på den stormende forelskelse, på den ungdommelige overlegne følelse af at være i det mest spændende kærlighedsforhold af alle sine kammerater, den følelse af overskud og overlegenhed han havde, da det lykkedes ham at redde Susan fra et skrantende ægteskab. Paul og Susan flytter sammen til London, men lidt efter lidt ændrer deres forhold sig. Hun begynder at drikke og Paul er magtesløs. Han må sande at kærligheden ikke altid varer ved, - at han ikke kan redde Susan fra sig selv, og at kærligheden ikke altid udholder alt.
Alle har en kærlighedshistorie, en eneste historie at fortælle. Enten en lykkelig eller en ulykkelig, en der aldrig blev til noget, eller kun drømmen om en historie. Denne er meget velskrevet og samtidig uhyggelig i al sin grusomhed.

'Den eneste historie' af Julian Barnes. Gyldendal 2018, 259 sider.

Ingen kommentarer: