torsdag den 22. september 2016

'Lake House' af Kate Morton

2003: Sadie Sparrow er sendt på ufrivillig orlov fra sit job som kriminalassistent. Hun tager ned til sin morfar i Cornwall og falder en dag over et forladt hus, der gemmer på en hemmelighed om en lille dreng, der forsvandt sporløst for ca. 70 år siden.
I 1933 bor familien Edevane på Lake House. Udadtil lever de et lykkeligt familieliv, men bag murene er det en anden sag. Den 16-årige datter Alice skriver på en roman og er hemmeligt forelsket i gartneren, men midsommerfesten ændrer alt. I løbet af aftenen eller natten forsvinder familiens yngste den knap et-årige Theo fra sit værelse og bliver aldrig fundet igen.
70 år senere bor Alice i London og er berømt for sine kriminalromaner. Hun lever tilbagetrukket og ensomt indtil Sadie opsøger hende og begynder at stille spørgsmål om, hvad der skete for 70 år siden.
Underholdende pageturner, men på en eller anden måde er den skruet lidt for fermt sammen. Selve romanens opbygning kommer til at virke konstrueret: Der udleveres lige tilpas med oplysninger og antydninger til at holde læseren fanget, - og så springer vi i tiden igen... Men når det er sagt, så er det en underholdende og letlæst roman, lidt ala Judith Lennox.

'Lake House' af Kate Morton. Cicero/Rosinante 2016, 483 sider

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818