mandag den 16. november 2020

'Fra blokken' af Jonas T. Bengtsson

Jonas T. Bengtsson forstår at fortælle en historie, så man har svært ved at slippe den igen, - også efter endt læsning. Denne roman om de tre venner Danny, Christian og Malik er ingen undtagelse.
Til sin store overraskelse bliver Danny prøveløsladt, da han stadig mangler næsten to år af en fængselstraf for vold. Tilbage på gaden vil han genoptage kontakten med sine venner, og får først kontakt med Christian. De har ikke set hinanden i snart seks år, og Christian er i mellemtiden blevet narkobetjent, husejer og far til et par tvillingepiger. De to venner leder sammen efter deres fælles ven Malik, der for nylig er forsvundet. Maliks lillesøster Aisha kontakter også Danny for at få hjælp til at finde Malik. Malik læste på Tandlægehøjskolen, og ingen forstår, hvor han er blevet af. De tre venner er vokset op sammen i blokken i Nordvest, og Danny betragter dem som sin eneste familie, så han er fast besluttet på at finde sin ven. Selv om Malik og Christian øjensynligt er kommet videre, så har blokken stadig et godt greb i de tre venner, og lidt efter lidt finder Danny ud af mere og mere om Maliks liv. 
Mere skal ikke afsløres her, men det er en spændende og voldsom fortælling, der bliver siddende længe i læseren. En af de bedste danske romaner jeg har læst i år.

'Fra blokken' af Jonas T. Bengtsson. Politiken 2020, 301 sider.

Ingen kommentarer: