søndag den 8. september 2024

'Skygger over marsken' af Joy Ellis

Kort tid efter at kriminalkommissær Nikki Galena er flyttet tilbage til sit barndomshjem, der ligger ude i marsken, stormer hendes nærmeste nabo Martin op i et fyrtårn og kaster sig ud lige foran en flok skolebørn og nogle turister. Nikki har svært ved at tro, at Martin ville begå selvmord; det passer slet ikke med den stilfærdige, indadvendte og venlige mand hun har kendt siden sin barndom.
Joseph Easter er tilbage i tjeneste og får et glimt af en mand, som han havde troet - og håbet - at han aldrig skulle se igen. Ikke længe efter findes en ukendt mand dræbt på en byggeplads i Greenborough, og Joseph føler sig i stigende grad forfulgt.
Umiddelbart virker de forskellige begivenheder ikke til at have noget med hinanden at gøre - og dog? Snart presses efterforskerne til det yderste for at forhindre nye drab. Det viser sig at fortidens begivenheder har stor indflydelse på nutidens mareridt.
Spændende krimi, hvor flere sager kædes sammen og en uhyggelig fortid kommer for en dag...

'Skygger over marsken' af Joy Ellis. Alpha Forlag 2022, 336 sider

fredag den 6. september 2024

'Håbets Allé 28' af Marianne Jørgensen

En krimi, der har beboerne i opgangen på Håbets Allé 28 som hovedpersoner. Alaura er netop flyttet til Danmark, hvor hun venter på at hendes far skal slutte sig til hende. Hun har en traumatisk oplevelse med i baggagen og føler at nogen holder øje med hende. Er det mon indbildning, eller er hun virkelig i fare? I opgangen bor også Bea, der har et crush på sin svoger John, som sammen med Beas søster Ann og niecen Tulle også bor i opgangen. Den ældre nysgerrige dame Esther og viceværten Arthur fuldender persongalleriet. Alle har deres egne hemmeligheder og holder øje med hinanden. En dag forsvinder John sporløst...
Det er en bog, som var spændende nok undervejs, men jeg må indrømme, at jeg følte mig lidt snydt af slutningen. Hvorfor er lidt svært at komme ind på uden at afsløre plottet, men lad mig bare sige, at det er en bog, som vil være svær at omsætte til film.

'Håbets Allé 28' af Marianne Jørgensen. Lindbak + Lindbak 2023, 325 sider

tirsdag den 3. september 2024

'Manual til dårlig stemning' af Anne Kirstine Cramon

 Anne Kirstine Cramon kommer i denne bog med et modsvar til 22 af de fordomme som kvinder ofte mødes med. Fordomme som 'hun snakker for meget', 'hun burde ikke gå i det tøj', 'hun lagde selv op til det', 'hun kan da heller ikke tage lidt sjov' m.m. I sine modsvar kommer forfatteren både omkring forventninger til kvinders opførsel, kvinders retsstilling gennem historien, kampen for abort, religiøs undertrykkelse og meget mere. Det er en bog, der gør indtryk. Og det er fedt at nogen tør tage til genmæle på trods af alle de tæsk de ved, de kan forvente at få på de sociale medier. Som der står på bagsiden, så er det en bog til dem, der gerne vil være forberedte og i stand til at forsvare sig, når fordommene rammer.

'Manual til dårlig stemning' af Anne Kirstine Cramon. Grønningen 1, 2024, 275 sider