tirsdag den 30. april 2024

'Englen i havet' af Karin Slot Christiansen

Anden del af serien om veninderne Katrine og Vicki. De to veninder har ikke helt fundet hinanden efter det store tillidsbrud, da Vicki var utro med Katrines kæreste. Der er nu gået ca. fem år, og Katrine har fået barn med sin psykoterapeut Niels og er flyttet med ham til Vestjylland. Niels og Katrine har det godt sammen, selv om Niels synes, at Katrine arbejder for meget. Katrine er opsat på at gøre det godt på sit nye job som chefredaktør på den lokale avis, men en sag om en stor virksomhed og et fredet insekt sætter hende i klemme mellem sin kæreste og avisens bestyrelse.
Vicki må rejse til Spanien for at hjælpe sin mor, der aldrig rigtig har været der for hende. Det går op for hende, hvor meget hun savner at have Katrine som sin fortrolige. I det hele taget må hun på flere punkter tage sit liv og sit ægteskab op til revision.
Romanen har en grundlæggende tro på, at folk kan forandre sig. Personbeskrivelserne er nuancerede og rammende og handlingen tempofyldt og godt skruet sammen. Læs dog første del af serien inden denne.

'Englen i havet' af Karin Slot Christiansen. Grønningen 1 2023, 429 sider

Ingen kommentarer: