søndag den 29. august 2021

'Rosenkoden' af Kate Quinn

De tre unge kvinder Osla, Mab og Beth er vidt forskellige og kommer fra meget forskellige miljøer, men de finder sammen, da de alle under 2. Verdenskrig rekrutteres til BP - Bletchley Park - stedet hvor der dag og nat kæmpes for at bryde de tyske militærkoder.
Den livlige Osla er smuk og sjov, hun er kæreste med Prins Philip af Grækenland og udadtil ser hun ud til at have alt. Men bag facaden higer hun efter anerkendelse for andet og mere end sit smukke ansigt.
Mab kommer fra fattige kår og har kæmpet sig op med flid og dygtighed. Hun har oplevelser bag sig, der gør at hun konstant er på vagt, og hun er først og fremmest på udkig efter en stabil ægtemand, der vil give hende et trygt hjem.
Beth er usikker og underkuet af sin mor, men hun er fænomenal til at løse kryds og tværs og arbejde med ord og bogstavkombinationer. Da Osla og Mab indkvarteres hos Beths familie og opdager hendes talenter anbefaler de hende til et job på BP.
Romanen fortælles i to spor. I det andet spor er vi i 1947 i dagene op til Prins Philip og Prinsesse Elisabeths bryllup. De tre kvinder er dødelige fjender, den ene af dem er spærret inde på et sindssygehospital. Langsomt oprulles, hvad der gik galt...
Spændende, interessant og velfortalt roman, der er svær at lægge fra sig. Bygger på et autentisk miljø og romanens hovedpersoner er løst konstrueret over virkelige personer.

'Rosenkoden' af Kate Quinn. HarperCollins 2021, 667 sider

Ingen kommentarer: