lørdag den 12. maj 2018

'de' af Helle Helle

Helle Helles nye roman er bedre end de sidste par stykker, hun har skrevet. Som altid, når det er Helle Helle, skal der læses mellem linjerne. Romanen har en gymnasiepige i centrum og udspiller sig på Lolland i 1980'erne. Hun bor sammen med sin mor i en mindre by, hvor moren arbejder i en butik. Datteren tager bussen til Maribo, hvor hun går i skole. Hun er sammen med veninder, der er også nogle drenge og nogle klassekammerater. Men en dag bliver moderen syg og indlagt på sygehuset i Nykøbing. De bliver enige om, at pigen godt kan klare sig selv derhjemme, og hun får sin mors pung med 400,- kr. i. Det bliver en sport for pigen ikke at bruge de penge. I stedet lever hun af, hvad hun kan finde i køleskabet og fryseren. Hun besøger sin mor. Man fornemmer, at det er alvorligt, men alligevel aldrig helt hvor alvorligt.
Fra en verden uden mobiltelefoner, på et tidspunkt i en ung piges liv, hvor den samhørighed hun føler med sin mor trues af noget udefrakommende. - Voksenliv, sygdom, andre mennesker.
Det er velskrevet, minimalistisk, og med en underspillet sans for de store dramaer og afgørende vendepunkter i det enkelte menneskes liv.


'de' af Helle Helle. Rosinante 2018, 153 sider.

Ingen kommentarer: