søndag den 31. december 2017

'Cremasterrefleksen' af Laura Ringo

Laura Ringo debuterer med denne fine ungdomsroman, der handler om at flytte hjemmefra og afprøve alle aspekter af voksenlivet.
Karla er flyttet til Odense for at studere journalistik. - Mest fordi andre mener, at det er noget for hende. - Og fordi hun trænger til at komme hjemmefra og komme i gang med det at være voksen. Det er nu ikke så meget tid hun får brugt på universitetet, - i stedet har hun travlt med at udforske andre sider af livet. Grænselandet mellem venskab og erotik afsøges i forholdet til de fyre hun møder bl.a. Viktor, der hurtigt flytter ind hos hende, men insisterer på at han har en anden kæreste. Viktor er på mange måder hendes modsætning; upålidelig og impulsiv, - og Karla lærer meget om voksenlivet af ham, - selv om han ikke har styr på så meget i sit eget liv.
Bogen balancerer meget fint mellem at være tragikomisk, underholdende og seriøs. Skrevet i et legende fint sprog. Indeholder også en fin skildring af en juletur til Søllested på Lolland, hvor Karla kommer fra.

'Cremasterrefleksen' af Laura Ringo. Gyldendal 2017, 187 sider.

Ingen kommentarer: