fredag den 14. april 2017

'Svøm med dem som drukner' af Lars Mytting

Edvard Hirifjell er vokset op hos sine bedsteforældre på en lille gård i de norske fjelde. Da han i 1971 som 3-årig var med sin mor og far på en bilferie til Frankrig, blev begge hans forældre dræbt ved en tragisk ulykke. Selv var han forsvundet i fire dage, før han blev fundet et helt andet sted i Frankrig. Nu er Edvard en ung mand i starten af tyverne, og da hans bedstefar dør, finder han ud af, at der i mange år har stået en smuk kiste klar til Sverre Hirifjell. Den gamle præst kan berette at kisten i 1979 blev sendt til bygden fra Shetland, hvor Sverres bror Einar boede i mange år, selv om han officielt var blevet erklæret død under kampe i den franske modstandsbevægelse i starten af 1940'erne.
Edvard beslutter sig for, at det er på tide at forsøge at få klarhed over fortidens mysterier og hemmeligheder. Han starter sin søgen efter svar med en rejse til Shetland, for at finde ud af om farfarens bror Einar stadig lever.
Hver gang Edvard får svar på et af sine mange spørgsmål, dukker der nye op, og som læser drages man dybere og dybere ind i historien, der trækker tråde tilbage til både 1. og 2. Verdenskrig og handler om stor fortvivlet kærlighed, en skjult skat og mange års bitterhed.
Det er en fin slægtsroman, der har lidt af det hele: Mystik, hemmeligheder, kærlighed, had, krig og tab. Det kan ganske enkelt ikke gøres meget bedre, og jeg er glad for, at jeg endelig fik læst den!

'Svøm med dem som drukner' af Lars Mytting. Rosinante 2015, 442 sider.

Ingen kommentarer: