mandag den 28. februar 2022

'Åh William' af Elizabeth Strout

Sidste del af trilogien om Lucy Barton, der nu er i tresserne. Hun er skilt fra William, men hun har to døtre sammen med ham, og de har aldrig rigtig sluppet hinanden. Derfor træder hun til, da William efter sin mor Cathrines død finder ud af at hun har holdt på en stor hemmelighed: Før hun fandt sammen med hans far havde hun et liv og en datter, som han ikke kendte til. Og iøvrigt kom hun af helt andre kår end han havde forestillet sig. Sammen går Lucy og William på opdagelse i Catherines fortid med alt, hvad det indebærer af tvivl og overvejelser. Bør William kontakte sin halvsøster? Hvad skal de fortælle deres voksne døtre?
Deres nye viden kaster lys over fortidens begivenheder, så de to hovedpersoner tvinges til at revidere deres opfattelse af Cathrines væremåde og reaktioner.
Det er en fin og lavmælt, stilfærdig og velskrevet fortælling om to mennesker, der i en moden alder må indse, at selv vores nærmeste kan havde områder af deres liv skjult for os, som vi intet kender til. Tankevækkende.

 'Åh William' af Elizabeth Strout. Gyldendal 2021, 283 sider

Ingen kommentarer: