mandag den 21. februar 2022

'Jægerinden' af Kate Quinn

Nina Markova vokser op langt ude i Sibirien, - så langt væk som man kan komme i det russiske rige. Hendes far en en barsk fyr, og som ganske ung flygter hun hjemmefra for at blive pilot i den russiske hær. Under 2. Verdenskrig flyver hun togter med de berømte "Nachthexen". - Indtil hun en dag tvinges til at tage mod vest.
Efter krigen møder vi Ian Graham, der er journalist og sammen med makkeren Tony opsporer og udleverer flygtede nazister. Han er endelig kommet på sporet af den nazist, der har dræbt hans lillebror, men vil det lykkes ham at fange hende?
I Boston lige efter 2. Verdenskrig bor Jordan sammen med sin far, der har en antikvitetsbutik. Da hendes far gifter sig igen, får Jordan mistanke om at hendes stedmor Anna skjuler noget, men hun finder ingen beviser og knytter sig hurtigt til sin nye stedsøster den lille Ruth. Anna viser sig at være en fremragende stedmor, men Jordan er stadig i tvivl om, hvem hun egentlig er.
En roman der springer meget frem og tilbage i tid og spor, og selv om man hurtigt regner sammenhængene ud, så er den alligevel spændende og holder et højt og medrivende tempo.

'Jægerinden' af Kate Quinn. HarperCollins 2019, 639 sider

Ingen kommentarer: