onsdag den 24. oktober 2018

'En moderne familie' af Helga Flatland

På en fælles familierejse til Italien lader Sverre og Torill bomben falde: De har besluttet sig for at blive skilt efter 40 års ægteskab. Deres voksne børn reagerer vidt forskelligt på den besked. Liv er den ældste, 40 år, gift med Olaf og mor til Agner og Hedda. Hun bryder sig ikke om forandringer og hele hendes tro på kontinuitet og familieprojektet rystes i sin grundvold af forældrenes beslutning.
Også den to år yngre Ellen, der forgæves har forsøgt at blive gravid i et stykke tid, - uden at fortælle resten af familien om det - reagerer voldsomt. Hun føler at forældrene kaster det væk, som hun selv så brændende ønsker sig. Efternøleren Håkon har umiddelbart nemmest ved at takle situationen. Han har nemlig længe talt for, at det er unaturligt at indgå i monogame forhold. En holdning han dog i løbet af bogens handling modstræbende må revidere.
Det er en meget velskrevet bog med en fin og detaljeret beskrivelse af de tre søskendes forhold både til hinanden og til forældrene. - Med alt hvad det indebærer af kærlighed, kamp om opmærksomhed og jalousi.

'En moderne familie' af Helga Flatland. Turbine 2018, 261 sider.

Ingen kommentarer: