torsdag den 22. september 2016

'Lake House' af Kate Morton

2003: Sadie Sparrow er sendt på ufrivillig orlov fra sit job som kriminalassistent. Hun tager ned til sin morfar i Cornwall og falder en dag over et forladt hus, der gemmer på en hemmelighed om en lille dreng, der forsvandt sporløst for ca. 70 år siden.
I 1933 bor familien Edevane på Lake House. Udadtil lever de et lykkeligt familieliv, men bag murene er det en anden sag. Den 16-årige datter Alice skriver på en roman og er hemmeligt forelsket i gartneren, men midsommerfesten ændrer alt. I løbet af aftenen eller natten forsvinder familiens yngste den knap et-årige Theo fra sit værelse og bliver aldrig fundet igen.
70 år senere bor Alice i London og er berømt for sine kriminalromaner. Hun lever tilbagetrukket og ensomt indtil Sadie opsøger hende og begynder at stille spørgsmål om, hvad der skete for 70 år siden.
Underholdende pageturner, men på en eller anden måde er den skruet lidt for fermt sammen. Selve romanens opbygning kommer til at virke konstrueret: Der udleveres lige tilpas med oplysninger og antydninger til at holde læseren fanget, - og så springer vi i tiden igen... Men når det er sagt, så er det en underholdende og letlæst roman, lidt ala Judith Lennox.

'Lake House' af Kate Morton. Cicero/Rosinante 2016, 483 sider

Ingen kommentarer: