tirsdag den 5. juli 2016

'Farlig sommerleg' af Francoise Sagan

I 1953 debuterede franske Francoise Sagan som 18-årig med denne roman, der på dette tidspunkt vakte en del opsigt. Både pga forfatterens alder og temaet for romanen.
Den 17-årige Cécile holder sommerferie med sin far og hans elskerinde Elsa i et hus ved Middelhavet. Faderen er en sorgløs flirtende lidt overfladisk mand, der som regel skifter sine elskerinder ud jævnligt. Men da Céciles afdøde mors veninde Anne kommer på besøg ændrer noget sig. Cécile fornemmer de to voksnes forelskelse, og da de meddeler hende, at de har besluttet at gifte sig, indser hun, at det sorgløse letsindige liv hun har levet med sin far, snart vil få en ende. Selv om hun altid har beundret Anne og sat hende højt, sætter hun alligevel gang i en djævelsk plan for at ændre faderens planer.
En virkelig velskrevet dramatisk roman, - som en af vores lånere på biblioteket talte så varmt for, at jeg tog den med hjem, læste den og følte mig godt underholdt!

'Farlig sommerleg' af Francoise Sagan. Det Schønbergske Forlag 1971, 156 sider.

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818