torsdag den 28. juli 2016

'Uforudsete hændelser' af Hanne Richardt Beck

På Mallorca finder man i 2014 resterne af en lille dreng, der forsvandt sporløst tretten år tidligere. Sagen åbnes igen og den spanske efterforsker Pilar rejser bl.a. til København for at tale med de tre danske kvinder, der holdt ferie i nabohuset på det tidspunkt, hvor drengen forsvandt.
De tre kvinder har ikke længere kontakt med hinanden, og for flere af dem bringer indkaldelsen til afhøring hos politiet uro og uorden i deres liv. De tvinges til at se tilbage og ser deres liv i et nyt lys.. Susan savner sin søn og arbejder som kassedame efter et mislykket eventyr som selvstændig, Tine er behandler, men kæmper også med sin egen psyke, og Astrid har netop forladt sin mand gennem 24 år, men har svært ved at tro på lykken sammen med sin nye kæreste norske Sigvart..
Romanen er ikke som sådan spændende nok til rigtig at kaldes en krimi, da den kører mere på den psykologiske fortælling om de tre kvinder. Der er nogle gode personbeskrivelser, og man bliver som læser også nysgerrig efter at finde ud af hvad der skete med drengen Luis, men luften går lidt af ballonen til sidst. synes jeg. - Eller måske var jeg bare lidt skuffet over slutningen.

'Uforudsete hændelser' af Hanne Richardt Beck. Gyldendal 2016, 393 sider.

Ingen kommentarer: