tirsdag den 7. juni 2016

'Fornuft og følelse' af Jane Austen

Jeg har brugt en rekreationsperiode på ca. 14 dage på at læse noget af de engelske klassiske forfatterinder; Jane Austen og Brontë-søstrene. Har ikke haft energi til at skrive så meget, men det kommer nu:
Jeg lagde ud med Jane Austens første udgivelse fra 1811: 'Fornuft og følelse'. Den handler om to meget forskellige søstre Elinor og Marianne. Mens Elinor er den rolige og fornuftige er Marianne den følelsesladede og ubesindige. Ved romanens start mister søstrene deres far og sættes i en ugunstig økonomisk situation. Deres halvbror arver deres barndomshjem, og selv om han har lovet sin far, at tage sig af sine søstre og deres mor, får hans egoistiske hustru snart overbevist ham om at han allerede har gjort sin pligt... Den lille familie må flytte til et mindre hus og får en ny omgangskreds. Udover en fin personbeskrivelse og en ironiseren over sociale, økonomiske og mellemmenneskelige forhold, så er romanens klare omdrejningspunkt forelskelsen. Elinor og Marianne forelsker sig i to unge mænd og oplever mange forviklinger og skuffelser undervejs, som de takler helt forskelligt alt efter temperament.
En roman der på trods af, at den har over 200 år på bagen, er yderst underholdende og med sine fine miljø- og personbeskrivelser rammer lige i plet!

'Fornuft og følelse' af Jane Austen. 4. udgave Bechs Forlag 2012, 329 sider. 

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818