onsdag den 17. februar 2016

'Hver morgen kryber jeg op fra havet' af Frøydis Sollid Simonsen

Ret speciel samling kortprosa, der på forunderlig vis og med en naturvidenskabelig tilgang undersøger forholdet mellem fysik og følelser, menneskets forhold til sin egen eksistens, ensomhed, forladthed og den rent fysiske baggrund for de ting, der sker omkring os.
Det er lidt svært at beskrive bogen, så jeg har valgt nogle citater, der, selv om de er taget ud af en sammenhæng, beskriver stemningen meget godt:
"Jeg så en sky, der lignede en rygrad, den hang over Torshov. Jeg spekulerede på om den var min, i og med at jeg mangler en."
"Astrobiologien - jagten på noget, der måske ikke eksisterer. Men åh, vi har sådan en lyst til, at det skal eksistere, åh vi vil ikke være alene, tør ikke være alene her. Alt er så frygtelig stort, så frygteligt"
"Jeg bevæger armene og strækker dem rundt om mig selv, så langt de kan række. Jeg kan holde om mig selv, men jeg kan ikke kysse mig selv i nakken."
Lovende ung norsk forfatter, som det er værd at holde øje med.

'Hver morgen kryber jeg op af havet' af Frøydis Sollid Simonsen. Vild Maskine 2015, 86 sider

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818