tirsdag den 23. februar 2016

'Den overflødige kvinde' af Rabih Alameddine

Den 72 årige fraskilte Aaliya Saleh bor alene i sin lejlighed i Beirut i Libanon. Hvert år i de sidste 37 år har hun oversat en bog til arabisk. Aaliya har i mange år arbejdet i en boghandel, efter at hun blev forladt af sin ægtemand, - hvilket ikke var nogen stor sorg. En veninde har hun haft og mistet: Den lidt ældre Hannah. Nu må hun nøjes med de tre nabokvinder, som hun stort set ikke taler med, men alligevel lytter til. En gang imellem går hun på museum, og tidligere så hun også af og til sin ældgamle mor.
Det er både en bog om en ensom introvert ældre kvinde, der har det svært med at omgås sine medmennesker, men også en ret intellektuel bog med mange referencer og henvisninger til forskellige forfattere. Fx har jeg fået helt lyst til at læse Pessoa igen. Og i det hele taget fokusere på de forskellige store forfatterskaber. Der er alt for mange, som jeg ikke har fået læst noget af endnu.
Et citat:
Hvis I læser disse sider og tror, at jeg er, som jeg er, fordi jeg gennemlevede en borgerkrig, så kan I ikke føle min smerte. Hvis I er sikre på, at I ikke er ligesom mig, fordi kun én kvinde, Hannah, valgte at være min ven, så er I ude af stand til at føle empati. (side 110)

'Den overflødige kvinde' af Rabih Alameddine. Hr. Ferdinand 2015, 305 sider.

1 kommentar:

Tina Petersen sagde ...

Hej, jeg hedder "Tina Petersen" Jeg er fra Odense, Danmark. Jeg var gift i 9 år med Oliver, og vi havde begge to (2) sønner sammen. Oliver var min elsker i gymnasiet, min drømmemand og jeg elskede ham mere end ord kan udtrykke. Pludselig begyndte min mand at sove ude og give forskellige undskyldninger for, hvorfor han ikke kan komme hjem. De børn, der plejede at altid have været omkring deres far, ser nu byg. Han begyndte at have affærer med andre kvinder uden for ikke at overveje, hvordan børnene eller jeg vil have det.

Hele min verden blev knust, og det ser ud til, at jeg mistede den eneste person, jeg nogensinde virkelig har elsket. Det blev værre på et tidspunkt, at han anmodede om skilsmisse ... Jeg prøvede mit bedste for at få ham til at skifte mening og blive hos mig og børnene, men al indsats var nytteløs. Jeg bønfaldt og prøvede alt, men stadig, intet virkede.

Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig for denne vidunderlige, store stavebeslag, der til sidst hjalp mig med ... Jeg har aldrig været fan af ting som dette, men besluttede bare at prøve modvilligt, fordi jeg var desperat og havde intet valg ... Han bad specielle bønner og brugte rødder og urter ... Inden for 2 dage ringede Oliver til mig og var ked af alt det følelsesmæssige traume, han havde forårsaget mig, han flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt som en stor familie igen. hvad et vidunderligt mirakel doktor Zuzu gjorde for mig og min familie. Han hjalp mig også med at løse mit gigtproblem, som jeg har beskæftiget mig med i årevis

Jeg har introduceret ham for en masse par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg er overbevist om, at nogen derude har brug for hans hjælp. For hastende hjælp af enhver art, kontakt doktor Zuzu nu via hans e-mail: doctorzuzutemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +2347013499818 og kontakt også læge Zuzu på Viber via +2347013499818