lørdag den 4. juli 2015

'En sang fra fortiden' af Katherine Webb

I det sydlige England fascineres den forsømte ensomme 14-årige Mitzy Hatcher i 1937 af kunstneren Charles Aubrey og hans familie. Når Charles tegner hende føler hun sig for første gang elsket og anerkendt. Hendes følelser udvikler sig over de næste par år til en farlig besættelse af Charles.
Mange år senere ankommer galleriejeren Zach til det lille samfund på den sydlige kyst. Han er lige blevet skilt og søger nyt fodfæste i livet. Han er i gang med at skrive en bog om Charles Aubrey, og leder efter nogen der kendte ham. Men det lille samfund lukker sig meget om sig selv og ingen synes at have lyst til at tale med ham. Fåreavleren Hannah er ingen undtagelse, men alligevel begynder de at se mere til hinanden. Og Zach finder lidt efter lidt mere end han havde regnet med i det lille samfund.
Bogens forside signalerer typisk underholdningsroman, men den kan faktisk mere end det. Udover et meget fint portræt af en ung forsømt pige, får læseren også flere kærlighedshistorier krydret med dramatiske og overraskende hændelser undervejs.

'En sang fra fortiden' af Katherine Webb. Cicero 2015, 404 sider.

Ingen kommentarer: