tirsdag den 14. juli 2015

'Loretta' af Mirjam Bastian

Loretta er en kvinde med mange lig i lasten. Hvor mange finder vi kun gradvist ud af. En dag modtager hun en bog med posten, som i tekst og tegninger afslører alle hendes barndoms hemmeligheder, og hun er overbevist om at det må være hendes bror Carl, der har sendt hende den. Bogen får hende til at rejse til Danmark, hvor hun ellers ikke har været i mange år, og hvor hendes elskede mormor Hayden ligger syg.
Tom tog for mange år siden den samme tur; fra London til København sammen med sin mor og sine søskende. Hans far var død og farfaren i Danmark havde tilbudt familien sin støtte. Tom flakker rundt og prøver lidt af hvert, som en rød tråd gennem hans liv går omsorgen for moren og de fire søskende.
Da Tom og Loretta mødes - på en ret usædvanlig måde - føler de sig stærkt tiltrukket af hinanden. - Men kan Loretta overvinde fortidens dæmoner, og kan Tom afsløre hvor godt han i virkeligheden kender hende?
Det er en bog med meget gods i. Jeg kunne godt lide den, selv om der måske går lidt lang tid, inden der åbnes op for nogle af fortidens hemmeligheder.

'Loretta' af Mirjam Bastian. Rosinante 2015, 380 sider

Ingen kommentarer: