lørdag den 10. september 2011

'Kort over vejen hjem' af Kamila Shamsie

Raheen og Karim er vokset op sammen i Karachi i 1980'erne som de bedste venner. De færdiggør hinandens sætninger, ved hvad den anden tænker og hænger sammen som ærtehalm. Men da de er 13 år sker der en ændring i deres forhold. Karim begynder at interessere sig for kort; en interesse som Raheem ikke kan følge. - Den øgede afstand og manglende forståelse mellem de to venner gør ondt, og Raheem søger tilbage i tiden, for at finde svar på sine mange spørgsmål.
Som unge byttede Raheem og Karims forældre forlovede og Raheem både ønsker og ønsker ikke at få klarhed over, hvad det var der skete dengang i 1971, hvor Pakistan mistede Østpakistan og hvor etnicitet og tilhørsforhold betød noget andet end senere. Opvoksede som de er i den øverste del af, er der mange begivenheder, der holdes skjult for de unge, og måske risikerer de at gentage deres forældres historie. Og hvem kan svare på om kærligheden egentlig er størst, når den holder fast eller når den giver slip?
Det er en virkelig velskrevet kærlighedshistorie; fuld af smerte og ubesvarede spørgsmål. Om rodløshed og tilgivelse, om fremmedgjorthed, og om nødvendigheden af at føle sig hjemme et sted.
'Kort over vejen hjem' af Kamila Shamsie.Verve Books 2011, 416 sider.

Ingen kommentarer: