onsdag den 15. marts 2017

'Det hvide mørke: En moderne slægtsgåde' af Eva Maria Fredensborg

Emma overhører en samtale mellem sine forældre og opdager at hendes farfar ikke er hendes biologiske farfar. Hun tager afsted til Sønderjylland for at finde ud af mere om sin familie, men det viser sig at blive lidt af en opgave. Hun forventer at finde en syg gammel mand. Men Harald Eskildsen er ikke syg. Han er netop blevet varetægtsfængslet for drab, og nu nægter han at tale med nogen. Heller ikke med sit barnebarn, som han for første gang møder i fængslet.
Emma har mange spørgsmål som hun kæmper for at få svar på. Hvorfor forsvandt Harald ud af hendes fars liv? Hvad skete der i virkeligheden den nat, da Haralds bedste ven Niels Peter forsvandt? Og kan det at få horeunger være genetisk bestemt?
Det er ikke en traditionel slægtsroman, og forfatteren har også valgt en lidt utraditionel opbygning af fortællingen, som får den til at virke meget autentisk. Emma er forfatter og inde i bogen får man hendes overvejelser omkring den bog (denne bog) som hun er ved at skrive om sine oplevelser i Sønderjylland. Det betyder, at der springes ret meget i tid. Men det er altid angivet hvornår det pågældende kapitel finder sted, og der er brugt forskellige skrifttyper, ligesom der skiftes mellem første og tredje person. Jeg havde lidt svært ved at forlige mig med formen, selv om det var en god historie.

'Det hvide mørke' af Eva Maria Fredensborg. Politikens Forlag 2016, 325 sider.

Ingen kommentarer: