søndag den 29. september 2024

'De hængte hunde' af Jens Martin Jensen

Velskrevet spændingsbog om den højt dekorerede krigsveteran Niels Oxen, der sammen med sin hund Mr. White forlader København og søger ud i Rold Skov for at finde ro. På en aftentur kommer han forbi Nørlund Slot, som han af ren nysgerrighed kigger nærmere på. Det skulle han aldrig have gjort, for da slottets ejer næste morgen findes død, retter mistanken sig mod ex-soldaten. Det viser sig at flere fremtrædende mænd er blevet dræbt og inden deres død har de alle fået en advarsel i form at en hængt hund i baghaven.
Margrethe Franck, der arbejder for PET, sættes på sagen og Niels Oxen får et tilbud om at hjælpe med efterforskningen, som han ikke kan sige nej til. Det er dog lidt uklart for ham om han virkelig skal hjælpe eller bare være et nemt offer for et justitsmord. Sagen viser sig hen ad vejen at være mere kompleks end først antaget.
Der skiftes meget mellem fortællestemmerne og romanen starter lidt langsomt ud. Men da først handlingen for alvor tager fart, er den virkelig svær at lægge fra sig!

'De hængte hunde' af Jens Henrik Jensen. Politikens Forlag 2012, 412 sider

Ingen kommentarer: