søndag den 5. februar 2023

'Den hemmelige bibliotekar' af Madeline Martin

 Ava rejser i 1943 fra New York til Lissabon for at hjælpe sine landsmænd med at opspore oplysninger om fjendens bevægelser gennem avisartikler fra europæiske blade og aviser. Men Ava vil gerne gøre mere. Den daglige strøm af flygtninge, der forsøger at komme til USA fylder meget i gaderne i Lissabon, og en dag finder hun en kodet besked i et illegalt fransk blad. En jødisk kvinde og hendes søn har brug for hjælp.
I bogens andet spor følger vi Elaine, der slutter sig til modstandsbevægelsen i Frankrig, da hendes mand er forsvundet. Det er et farefuldt liv, og hun oplever mange tab undervejs. Elaine er med til at betjene den store trykpresse i en forladt fabriksbygning, hvor de trykker illegale blade og opråb til befolkningen. Efterhånden som dagene går strammes nettet om modstandsbevægelsen. En dag søger en kvinde og hendes lille søn tilflugt i lagerhallen og Elaine beslutter sig for at hjælpe dem, selv om opgaven synes umulig.
Romanen er underholdende nok, men jeg har lidt svært ved at tro på fortællingen undervejs. Lidt for mange ting virker lidt for usandsynligt - hvilket irriterer min læsning. 

'Den hemmelige bibliotekar' af Madeline Martin. Lindhardt og Ringhof 2023, 414 sider.

Ingen kommentarer: