fredag den 15. november 2013

'En ond cirkel' af Wilbur Smith

Denne bog er en fortsættelse til spændingsromanen 'Afrikas horn', der kom i 2011. For mange år siden læste jeg nogle spændingsbøger af Wilbur Smith, som jeg egentligt syntes var okay. Der var nogle gode beskrivelser af Afrika, og de var spændende. Men enten har min smag eller forfatteren ændret sig, for denne var lidt for voldsom for mig.
Den tidligere sikkerhedsekspert Hector Cross har giftet sig med sin elskede milliardæren Hazel. Hun er højgravid med deres første barn, de er stinkende rige og alt ånder lutter idyl, da de udsættes for et dødbringende attentat. Hector Cross vil have hævn, men først og fremmest må han beskytte sin lille datter. Desuden skal han finde ud af, hvem det er, der vil hans familie til livs, hvildet han får hjælp til fra en uventet kant. Hazels familiehemmeligheder afsløres, Hector finder fjenden og til slut følger et stort opgør, hvorefter der lægges op til endnu en bog... Det er vist en meget god standard model for opbygningen af en trivi spændingsroman, og den bliver fulgt til punkt og prikke.
Voldsscenerne er så udpenslede, at der er risiko for kvalme.Ellers er Hector helten, der tager loven i egen hånd, hvilket til fulde legitimeres af de bestialske fjenders fremfærd, og spænding, ja det får man.

'En ond cirkel' af Wilbur Smith. Lindhardt og Ringhof 2013, 448 sider.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Der er kun et ord for denne bog - samt Afrikas Horn - og det er "Makværk"