onsdag den 30. maj 2012

'Helt perfekt' af Rebecca Bailey

En moderne parforholdsroman, der giver ordet skiftesvis til Rikke og Lars. De er gift og har to børn Freya og Emil på 2 og 5, men i starten af fortællingen opdager Lars, at Rikke har en elsker. Han flytter ud og skal nu vænne sig til at være far på deltid. Lars er evighedsstudent, han har aldrig fået gjort sit studie færdigt og arbejder som portør på et sygehus, mens han drømmer om at skrive en roman. Men måske kan en skilsmisse også blive en begyndelse til noget nyt?
Rikke er arbejdsløs akademiker og går meget op i, at alt skal være helt perfekt. Det er det bare ikke. Hendes elsker Anders har nemlig ikke tænkt sig at være den nye mand i hendes liv, så alt det hun havde forestillet sig bliver ikke rigtig til noget. Oveni det hele bliver hendes mor ramt af sygdom, og Rikke føler at verden skrider sammen om hende.
Det er en udemærket roman, især er Rikkes iscenesatte perfektion rigtig godt beskrevet og ramt lige på kornet. Jeg synes dog at slutningen er lidt speciel, egentlig udemærket, den passer bare ikke rigtig sammen med resten af bogen.

'Helt perfekt' af Rebecca Bailey. Gyldendal 2012, 197 sider.

Ingen kommentarer: