fredag den 18. februar 2011

'Afkørsel 12 mod Caribien' af Lise Bidstrup

Hvem har ikke ind imellem drømt sig langt væk fra den grå hverdag; ud til sol, palmer og eventyr; til Caribien f.eks...? 
Julie er træt af sit hverdagsliv med mand og børn. Hun drømmer sig væk, og en dag tager hun konsekvensen af sin egen mistrivsel og rejser til Caribien. Her afprøver hun alle singlelivets glæder, men også bekymringer og sorger, mens hun langsomt kommer til en afklaring i forhold til sin egen situation., godt hjulpet af den helt specielle guide Owen.
Det er en bog der giver stof til eftertanke, synes jeg. Forfatteren lader sin hovedperson Julie gennemleve alle konsekvenser af en eventuel skilsmisse i en slags parallelverden, hvor vi ind imellem ser klip fra hverdagslivet i Danmark. Først når hun har været igennem en del prøvelser, ved hun, om hun er klar til at tage konsekvenserne af sine valg, og så kan hun endelig tage sin beslutning.
Beskrivelsen af den måde Julie takler sin rolle som mor på, virker ret provokerende på mig, og derfor også måske en anelse urealistisk. Kan man virkelig blive så træt af sine børn? På den anden side er det som om, Julie en stor del af tiden befinder sig i denne anden verden; mareridt eller drøm alt efter temperament, som på en eller anden måde fritager hende for ansvar og skyld.
Det kan være lidt forvirrende at holde styr på tankespin kontra virkelighed, men det er romanens præmisser. Og hvis man accepterer dem, får man en god historie, hvor de fleste brikker glider fint på plads til sidst, og giver en lidt at tænke over.

'Afkørsel 12 mod Caribien' af Lise Bidstrup. Forlaget Facet 2009, 223 sider.

Ingen kommentarer: