fredag den 12. november 2010

'Satans yngel' af Sanne Munk Jensen

Denne lille dejlige bog handler om at få et barn. Alma er blevet gravid, men hun er fortsat lidt i tvivl om det virkelig er det rigtige, hun har valgt at gøre. I en realistisk og loyal tone får vi alle overvejelser og beslutninger, lige fra indkøb af barnevogn til muligheden for at være utro. Alma har mistet både sin mor og sin søster og føler sig slægtsmæssigt ret ensom. Veninden Trina er ikke til megen hjælp, - optaget af sin egen lille søn og alle de uskrevne regler for forældreskabet, som hun repræsenterer. Måske derfor føler Alma pludselig at hun har brug for at vide mere om sin ukendte far.
Historien er fortalt med masser af humor og sprogligt overskud, den er både rørende og sjov. Det er faktisk en af de sjældne bøger, man både kan grine og græde over. Sanne Munk Jensen skriver virkelig godt og sætter spot på nogle situationer, der er ramt lige på kornet.
Bogen er en fortsættelse af "En dag skinner solen også på en hunds røv", - også en rigtig dejlig bog om mønsterbryderen Almas kamp for at finde fodfæste i verden.

'Satans yngel' af Sanne Munk Jensen, Gyldendal 2010, 224 sider 

Ingen kommentarer: