mandag den 9. juli 2018

'Åndernes labyrint' af Carlos Ruiz Zafon

Denne roman er fjerde og afsluttende del af serien om 'De glemte bøgers kirkegård' - en fantastisk læseoplevelse, der starter med "Vindens skygge".
Hovedpersonen er den unge kvinde Alicia Gris, der mere eller mindre mod sin vilje arbejder for Leandro, der har taget sig af hende siden hun som barn mistede sin familie. Leandro udfører bl.a. efterforskningsopgaver for det hemmelige politi. Nu er indenrigsminister Valls forsvundet og sammen med politimanden Vargas bliver Alicia sat på sagen. I ministerens skrivebord finder Alicia en sort bog, har den mon noget med sagen at gøre? Ministeren har også modtaget trusselsbreve og har en fortid som fængselsdirektør, så der er spor nok at følge op på. En af dem fører Alicia til Barcelona, hvor hun konfronteres med sin egen fortid. Hun møder naturligvis også Daniel Sempere, Fermin og deres venner. Lidt efter lidt samles trådene, - ikke bare fra denne bog, men fra hele serien. - På en måde så man bare får lyst til at starte forfra igen.
Spansk historisk spænding når det er allerbedst! Kan anbefales, men start med "Vindens skygge". Umiddelbart synes jeg at nr. to i serien; "Englens spil" er den svageste af de fire bøger, men den giver klart mere mening, når man har fået hele serien med.

'Åndernes labyrint' af Carlos Ruiz Zafon. Lindhardt og Ringhof 2018, 913 sider

Ingen kommentarer: