søndag den 31. august 2014

'Billie' af Anna Gavalda

Billie og hendes bedste ven Franck er under en vandretur i et øde område styrtet ned fra en klippe. Franck er kommet alvorligt til skade og i løbet af en nat, hvor de venter på hjælp, fortæller Billie deres fælles historie til en lille stjerne.
Deres venskab startede med et skuespil, de skulle opføre for resten af klassen i skolen. Både Billie og Franck var anderledes end de andre børn. Han var lidt svagelig, tidligt bevidst om sin homoseksualitet, hun var forladt af sin mor og udsat for en del svigt fra sin fars side. De var outsidere i klassen, dem de andre ikke brød sig om at være sammen med. Efter samarbejdet om skuespillet, - der bliver en stor succes, - finder de sammen i et venskab, der på trods af op- og nedture giver dem begge mod på livet.
Forfatteren lever sig fint ind i Billies miljø og sprog, hvilket både er bogens styrke og dens svaghed. Vi får et meget nuanceret billede af Billies liv og hendes venskab med Franck, mens sproget i længden kan blive lidt for meget. Nu er bogen ikke så lang, så jeg synes alligevel, at det holder.
Fin lille fortælling med en hyldest til venskab og skæve eksistenser.

'Billie' af Anna Gavalda. Lindhardt og Ringhof 2014, 199 sider.

Ingen kommentarer: