lørdag den 25. februar 2012

'1Q84 Bog 1' af Haruki Murakami

Murakamis nye roman er forrygende og fascinerende læsning! Vi befinder os i Japan. Der er to spor i bogen. Vi følger skiftevis fitnessinstruktøren Aomame og matematiklæreren Tengo, der også skriver på en roman.
Da vi møder Aomame første gang er hun på vej til et vigtigt møde, - der viser sig at være et mord. Aomame har nemlig en fritidsbeskæftigelse; hun myrder voldelige ægtemænd. 
Tengo får en opgave fra sin redaktør og mentor Komatso; En 17 årig pige Fukaeri har skrevet en talentfuld fortælling, der har brug for lidt sproglig tilretning, hvilket han mener at Tengo vil være den helt rigtige til at tage sig af. Tengo går ind på at omskrive/tilrette Fukaeris 'Luftpuppen' og fanges mere og mere ind af teksten - og forfatteren...
Hvis du ikke tidligere har læst noget af Murakami, så er denne nye roman et oplagt sted at starte. Den er så spændende at siderne næsten vender sig selv, og opbygningen, hvor vi langsomt trækkes ind i en anden verden, imens hovedpersonernes tilknytning til hinanden bid for bid åbenbares, er genial.
Som i Murakamis andre bøger møder vi også her et magisk og overnaturligt touch, samt flere litterære henvisninger bl.a. til George Orwells 1984. - En bog man måske skulle se at få læst...

'1Q84 Bog 1' af Haruki Murakami. Klim 2011, 403 sider.

Ingen kommentarer: