Lotte Bøk underviser i dramatik ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun bor alene og har sine faste rutiner i et liv, hvor arbejdet fylder det meste. Datteren er flyttet til Australien og Lottes daglige kontakt med andre mennesker begrænser sig til de studerende, kollegaerne og de hjemløse, som hun møder på vej til arbejde.
En dag bliver hun opsøgt af afgangseleven Tage, der vil have hende med i sit filmprojekt, der går ud på at filme nogle af skolens lærere, for at undersøge om der er sammenhæng mellem undervisning og livet udenfor skolen. Lotte er først tøvende men indvilliger så.
Tage filmer hendes undervisning, - hvor hun kæmper med at få de studerende engageret i Bertolt Brechts forskellige skuespil - men Lotte er ikke meget for at invitere ham med hjem. I stedet tager hun ham med ud i skoven, hvor hun oplever et frirum i sin hverdag.
I løbet af et par uger begynder Lotte at se sig selv på en anden måde. Hun kan ikke lade være med at spørge sig selv om, hvad Tages kamera ser; hvad han vil vise, hvordan hans blik på hendes liv er, og langsomt krakelerer hendes selvforståelse.
Velskrevet psykologisk portræt af en kvinde, der pludselig begynder at iagttage sig selv udefra og bliver rystet over det, hun ser.
'Lærerindens sang' af Vigdis Hjorth. Turbine 2019, 217 sider.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar