fredag den 21. september 2018

'Glasnøglen' af Karl Alex Morell

Kathrin er murer og hobby-ornitolog. Hun lægger mærke til en unaturlig adfærd blandt fuglene; der er mange af dem, og de kredser rundt uden at søge føde. Andre har bemærket det samme og i sin søgen efter svar tager Kathrin kontakt til den fordrukne journalist Jesper, der opholder sig i Thailand. Jesper har skrevet en kort artikel om et naturfænomen og nogle fugle i Thailand, som Kathrin gerne vil have uddybet. Men fugle er det mindste af Jespers problemer. Han har fundet et lig på stranden og været uforsigtig nok til at tage noget fra den døde mand, som nogle andre også gerne vil have fat i. Snart er han på vild flugt fra en flok effektive sortklædte mænd, der ikke skyr nogle midler for at få fat i det, de vil have. Kathrins lejlighed gennemsøges og hendes computer og kamera konfiskeres. Er det hendes fugle-hobby, der har bragt hende i problemer eller forbindelsen til Jesper? Hun beslutter sig for at forsvinde hjemmefra i et stykke tid og tager over til en ven i Florida.
Jesper og Kathrin er to mennesker, der viser sig at være oppe mod noget, der er langt større end de på nogen måde kunne have forstillet sig og snart går den vilde flugt....
Helt ærligt, så var det ikke rigtig en bog for mig. Det er en spændingsbog og spændingsdrivet fungerer for så vidt okay, men handlingen er usandsynlig, konspiratorisk og ret langt ude. Når slutningen så tilmed er lidt af et antiklimaks, ja så kan jeg kun sige bedre held næste gang.

'Glasnøglen' af Karl Alex Morell. Bindslev 2018, 319 sider.
Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget.Ingen kommentarer: