onsdag den 29. oktober 2014

'Et andet sted' af Signe Langtved Pallisgaard

Det her må være en af de bedste danske udgivelser, jeg har læst i år. Indrømmet, jeg har faktisk heller ikke læst så mange danske, men alligevel.
 Anna har en sød kæreste Mattis og en lille datter Selma, som hun elsker højt. På en togrejse til Norge møder hun sin gamle ungdomskæreste Alexander. Hun var altid mere forelsket i Alexander, end han var i hende, og hun føler sig stadig tiltrukket af ham, og ender med at tilbringe weekenden sammen med ham. Tilbage i Danmark fortsætter dobbeltlivet. Hun elsker sin familie, men kan ikke give slip på den erotiske besættelse af Alexander, selv om han gang på gang svigter deres aftaler og i virkeligheden tydeligt viser, at hun ikke betyder det for ham, som han gør for hende.
En velskrevet roman, der især har sin styrke i den fine beskrivelse af balancen mellem sårbarhed, begær og kontrol. Den tone forfatteren rammer i beskrivelsen af Annas fascination af Alexander er virkelig fin. Det samme gælder Annas sorg over den adskillelse fra datteren, som hun selv er skyld i, da Mattis opdager hendes dobbeltliv og beder hende flytte. Det uforståelige bliver gjort forståeligt, og Anna fremstår på en gang både skrøbelig og stærk i sin kærlighedsbesættelse.

'Et andet sted' af Signe Langtved Pallisgaard. Lindhardt og Ringhof 2014, 234 sider.

Ingen kommentarer: