tirsdag den 3. juni 2014

'Svalens graf' af Sissel-Jo Reid Gazan

Dette er den anden roman om politimanden Søren Marhauge. Man kan med fordel læse 'Dinosaurens fjer' før denne, men det er ikke et must.
Søren er træt af sin forfremmelse, hans forhold til Anna Bella knirker, og han siger sit job op. Men selvfølgelig kan han ikke lade være med at blande sig i opklaringen af den sag, som hans kollega og ven Henrik ikke har særlig godt styr på. En fremtrædende forsker, der står overfor et gennembrud i en sag om vaccine af børn i Afrika, findes død på sit kontor. Alt peger på selvmord, men Søren er i tvivl. Forskerens nærmeste medarbejder Marie Skov er ramt af brystkræft, hendes mor har tilsyneladende også begået selvmord og hendes mand er utro. Jo hun har lige rigeligt at slås med, må man sige. Marie er noget yngre end Søren med de er vokset op på den samme vej og pludselig trækkes der spor til hans egen fortid og gamle hemmeligheder kommer frem i lyset.
Alle tråde samles til sidst, det er en helstøbt, velskrevet og spændende krimi, og selvom antallet af ulykker Marie rammes af - og hendes reaktioner på dem - måske ikke virker helt troværdige, så fungerer plottet. I forhold til 'Dinosaurens fjer' så er der skruet lidt ned for det tunge videnskabelige stof, hvilket klæder bogen.

'Svalens graf' af Sissel-Jo Reid Gazan. Gyldendal 2013, 471 sider.

Ingen kommentarer: