mandag den 9. april 2012

'Kampen om tronen 1' af George R. R. Martin

Hvis man er til middelalder-fantasy, konger, ære, intriger, forræderi og heltemodig kamp, - så kan denne murstensroman varmt anbefales.
Vi følger de forskellige huse, bl.a. Huset Stark i De Syv Kongeriger, intriger, indre stridigheder og trusler udefra truer med at splitte riget. Som kongens nærmeste ven og rådgiver bliver Eddard Stark mod sin vilje trukket ind i spillet om magten, hvor bl.a. dronningens slægt Lannisterne spiller en afgørende rolle. Helt mod nord har den unge Jon Sne påbegyndt sit arbejde med at bevogte rigets nordligste grænse Muren, og længere sydpå må hans halvbror den unge Robb Stark i sin fars fravær forsøge at styre Vinterborg sikkert igennem krig og krise. Vi præsenteres også for Dany Targaryen; en ung pige i eksil, der er den sidste overlevende af den gamle kongeslægt fra De Syv Kongeriger.
Fantasy-delen begrænser sig til drager, vildlinge og "de andre", men det gør ikke så meget. Her er mange personer og dramatik for alle pengene, god underholdning, jeg glæder mig allerede til den næste i serien...

'Kampen om tronen 1' af George R. R. Martin. Gyldendal 2011, 768 sider.

Ingen kommentarer: